Preokretom do pokala

 

1 - 2

Finale županijskog kupa odigrano je 27.05.2015. u Dubrovniku. Zmaja je sa druge strane čekao županijski ligaš, stari znanac Dubrovnik 1919. Sami početak utakmice dao je naslutiti da Zmaja danas neće ćekati lagani posao, kao što su mnogi pa čak i neki igrači očekivali. Rastrčan i jako dobar domaćin nije čekao u krilu Primića, već je igrao onako kako su navikli ovo proljeće kad su na Lapadu redovito visokim rezultatima stradavli njihovi protivnici.

Finale županijskog kupa odigrano je 27.05.2015. u Dubrovniku. Zmaja je sa druge strane čekao županijski ligaš, stari znanac Dubrovnik 1919. Sami početak utakmice dao je naslutiti da Zmaja danas neće ćekati lagani posao, kao što su mnogi pa čak i neki igrači očekivali. Rastrčan i jako dobar domaćin nije čekao u krilu Primića, već je igrao onako kako su navikli ovo proljeće kad su na Lapadu redovito visokim rezultatima stradavli njihovi protivnici.

 

Zmaj je u prvom dijelu imao nekoliko solidnih poluprilika, Čagalj glavom dva puta, Balić loši udarac daleko od gola i najbolju priliku nakon odlične akcije sa lijeve strane par minuta prije poluvremenea. Didović je ubacio u šesnaesterac, Vrkić spustio glavom i Balić je odlično gađao dalji kut sa desetak metara. Međutim Primić je fenomenalnom reakcijom skinuo loptu i izbacio je u korner. 

Sa druge strane Dubrovnik je zabilježio dva udarca sa petnaestak metara. Šorgćev u samom početku utakmice i loši udarac Kralja sredinom poluvremena. Oba puta Vugdelija nije imao većih problema. Također su oko 30 minute domaći navijači tražili najstrožu kaznu, ali Duganđžić je bez razmišljanja pustio igru a Padavičara Daničića nagradio sa žutim kartonom.

 

Igrala se 45. minuta i situacija se zakomplicirala. Igrači BŠK Zmaj-a nisu očistili ispred gola i Hrvoje Žuvela je u nastavku akcije napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Šorgić puca dolje u sami desni kut, Vugdelija čita i dodiruje loptu, ali ona se ipak zakoprcala u mreži za neočekivano, ali zasluženo vodstvo domaćina.

 

U drugom dijelu Petković radi izmjenu i Prižmić ulazi umjesto Sardelića. Tek što se krenulo sa centra vidjelo se da je to neka druga ekipa Zmaja i krenuli su napadi za napadom, prvenstveno preko raspoloženog Prižmića koji je okomitim prodorima direktno u glavu totalno preokrenuo igru Zmaja, koja je u prvom dijelu izgledala poput obilaženja mačke oko vruće kaše.

 

 

U 60 minuti nakon što je Zmaj zbio Dubrovnika i propustio nekoliko dobrih poluprilika dogodio se presudni trenutak utakmice. Primić izlazi sa gola, Andračić prsima pogrešno vraće nogu i Prižmić presjeca loptu i ide sam prema golu. 7-8 metara od praznog gola Andračić sa leđauklizava, lopta na kraju završava iznad grede, ali to je bio start za najstrožu kaznu i ujedno isključenje domaćeg igrača. Ispravna odluka, Balić uzima loptu i sigurnim i jakim udarcem po sredini gola vraća utakmicu u rezulatski egal. Međutim već tad se vidi da će samo čudo spasiti domaćina.

 

Napadi se redaju jedan za drugim, Prižmić iz minute u minutu probija stranu. Nakon jednog ubačaja Vrkić na drugoj sa dva metra pogađa Medara koji se ujedno u tom klizećem ozljedio, ali je spasio siguran gol. Igrala se 72. minuta. Ercegović je presjekao napad domaćina, iznio loptu visoko i uposlio Žuvelu na desnom krilu. Žuvela dodaje do Prižmića koji se sjurio po strani, ušao u šesnaesterac do crte od peterca i povratnom loptom fenomenalno uposlio Balića, koji od prve jako i neobranjivo pogađa za preokret Zmaja.

 

U jednom napadu Jerko Šeparović je simultankom izbacio cijelu lijevu stranu, ušetao se u šesnaesterac i pucao sa desetak metara. Međutim Primić još jednom čudesnom reakcijom spašava svoja vrata. Do kraja smo još vijdeli i treći pogodak Balića, ali on je poništen zbog navodnog zaleđa, iako je situacija bila dosta škakljiva. Međutim sudac je za razliku od većine gledatelja bio u ravnini i sigurno je imao bolji pogled na liniju zaleđa.

 

Na kraju utakmice Srđan Vrtikapa, tajnik saveza je predao pobjednički pehar dvojcu Prižmić-Sardelić koji su ga zajedno podigli. Četvrti trofej pobjednika kupa u zadnjih 6 godina. Ovom pobjedmo Zmaj se plasirao u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa. Ždrijeb i točan termin će se znati sredinom ljeta, a termin pretkola obično bude u zadnjem tjednu Kolovoza ili samim početkom Rujna.

 

FINALE ŽUPANIJSKOG KUPA Dubrovnik 1919. – BŠK Zmaj 1:2


DUBROVNIK Igralište u Lapadu. Gledatelja 350.

Sudac: Josip Dugandžić (Komin), pomoćnici: Matko Babić (Opuzen) i Ivan Kaleb (Metković). Delegat: Miho Arbulić (Čilipi).


Strijelci: 1:0 Šorgić (45-11m), 1:1 Balić (61-11m), 1:2 Balić (72)


Crveni karton: Goran Andričić (Dubrovnik 1919./'60)


DUBROVNIK 1919: Zoran Primić, Marko Medar (od 70. Antonio Konsuo), Goran Andričić, Frano Mrđen, Mato Šimunović, Lovro Butorac, Ante Daničić, Antonio Noković, Josip Kralj (od 73. Ivan Milić), Maro Kalauz (od 84. Ivan Vuknić), Goran Šorgić. Trener: Ahmet Brković.

BŠK ZMAJ: Martin Vugdelija, Luka Čagalj (od 60. Antonio Mušić), Marko Vrkić, Božidar Balić, Frano Didović, Petar Sardelić (od 46. Ante Prižmić), Kemal Lončarić, Nemanja Šešlija, Hrvoje Žuvela, Jerko Šeparović, Neven Ercegović.

klupa: Antoni Milina, Luka Cetinić, Roko Tarle, Jakov Marinović

Trener: Zoran Petković.

 

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE