Šibenik pokazao klasu na kraju

U posljednjem kolu 3. HNL Jug Zmaj je gostovao na Šubićevcu kod renomiranog protivnika HNK Šibenik. Svaka čast i sve čestitke novom prvaku NK Imotski, ali Šibenik je ipak primadona naše lige, klub bogate tradicije i donedavno europske prošlosti i svim igračima je izuzetna čast istrčati na Šubićevac.

 

A na Šubićevac je Zmaj došao samo sa dvije zamjene, vratarom Milinom i mladim Radaićem. Što zbog ozljeda, kartona i drugih obaveza ostali igrači su bili spriječeni. Od samog početka razvila se otvorena utakmica, bez ikakve nervoze u kojoj su obje ekipe pokušale igrati. Kvalitetniji domaćin je bio nešto bolji, ali ni Zmaj se nije dao. Pokušavao je iz kontranapada.

 

Nakon par minuta igre suci iz Siska (2. pomoćni iz Petrinje) su signalizirali zaleđe i poništili gol Šibenika. Ubačaj u sredinu, netko je pucao glavom, a posljednji Šibenčanin koji je igrao je sa 2-3 metra ispred Goića promjenio smjer. Šibenik je u vodstvo došao u 18. minuti. Strijelac glavom je bio Kartelo. 

 

Situacija koja je prethodila pogotku je bila krajne neobična i bilo bi zanimljivo čuti objašnjenje sudačkih eksperata. Goić je na crti obranio udarac sa ruba šesnaesterca i odbio loptu. Hozić je primio odbijenu loptu i bježao prema autu. Vodeći loptu napravio je dva koraka i spremao se očistiti situaciju. U tom momentu Goić se podigao sa poda i instiktivno skočio u noge Zmajevom stoperu i sa leđa mu pokupio loptu. Sudac je to okarakterizirao kao indirekt, iako Hozić nije ni vidio svog vratara, već je čistio situaciju.

 

Zanimljiva situacija koja se rijetko kad viđa i možda je glavni sudac u pravu, ali nažalost iako se Zmaj u prvom naletu nakon indirekta sretno spasio, lopta se odbila do igrača Šibenika koji je ponovno ubacuje u gužvu, di je najviši već prije spomenuti Kartelo i to je 1-0.

 

Do poluvremena Šibenik je imao još nekoliko prilika. Najbolja je bila proboj preko desne strane, povratna lopta u sredinu i Slavica neometan sa desetak metara gađa stativu. Sa druge strane obrana Šibenika je u nekoliko navrata nepropisno zasutavila kontru Pedišića na 20-25 metara od gola. Iz tih opasnih prekida u jednoj prilici Bajamić je loše pucao u Slavicu, u drugoj je Šeparović dobro gađao preko zida, ali Kartelo se stvorio u petercu i glavom u zadnji trenutak odbio loptu u korner. Sreća za Šibenik.

 

U najvećoj prilici za Zmaja Bajamić je tukao iz slobodnog i nakon gužve Prižmić se stvorio sam ispred Slavice na 6-7 metara iz kosa, desno. Tukao je pored dalje stative, a Kaleb koji je utrčavao zakasnio je samo korak na tu loptu. Bila je to posljednja minuta u prvom dijelu. Šteta što Zmaj nije postigao pogodak u prvom dijelu. Po prikazanom ga je zaslužio, za razliku od drugog dijela koji je apsolutno pripao boljem domaćinu.

 

Šibenik je sve dvojbe riješio nakon druge minute nastavka. Probijena je desna strana Zmajeve obrane, Slavica ubacuje i Živković jakim udarcem glavom tuče sa 6-7 metara po sredini gola. Goić je ipak bio nemoćan. Nakon pogodka usljedile su brojne dobre kombinacije domaćina. Goić je nekoliko puta izvrsno reagirao i očistio situacije 1na1. Igralo se otvoreno, bez nervoze i tražio se potez više. U takvoj utakmici jedina mrlja koja je mogla pomoći Zmaju je duga dijagonala Bajamića iz svoje polovice preko cijelog terena. Lopta je preskočila stopera i Pedišić se sjurio sam prema Slavici. Nakon što je jako povučen rukom sa leđa, stao je ali glavni sudac je samo odmahnuo i pustio da se igra nastavi.

 

Kako se utakmica privodila kraju tako je Zmaj sve teže igrao, bilo je nekoliko nepotrebnih soliranja, a točku na i je postavio Slavica 30. prvenstvenim golom. Duga lopta sa centra je proparala Zmajevu obranu i Slavica se lijepo iskrao i sjurio sam prema Goiću, koji ovaj put nije imao nikakve šanse. 74. minuta i konačnih 3-0.

 

Na kraju su domaćini dobil zasluženi pljesak, pozdravili su se na kraju sezone sa publikom, a Zmajevci su došli ispred svojih vjernih Red Dragonsa koji su ih 90. minuta neprekidnom pjesmom bodrili i zajedno su se uz pjesmu pozdravili i zapjevali za kraj još jedne trećoligaške sezone, u kojoj smo mjesec dana prije kraja osigurali opstanak i sa smješkom promatrali sve ove kombinacije i rezultate u posljednih par kola.

 

34. kolo 3 HNL Jug, 01.06.2014.

Šibenik, stadion Šubićevac

HNK Šibenik - BŠK Zmaj 3-0 (1-0)

strijelci: 18. min 1-0 Marko Kartelo, 47. min 2-0 Ante Živković, 3-0 74. min Miro Slavica

 

HNK Šibenik: Hrvoje Slavica, Niko Škugor, Ante Bulat, Marko Kartelo, Miro Slavica, Ante Živković (78. min Luka Fuštin), Josip Maleš, Josip Božinović, Vice Kendeš (82. min Toni Grubišić), Hrvoje Spahija, Frane Bitunjac (61. min Toni Španja)

klupa: Jakov Jelić, Domagoj Perica, Ilić Ivan, Stipe Maretić

trener: Mile Petković

 

BŠK Zmaj: Jure Goić, Deni Sardelić, Ivan Crnac, Ante Prižmić, Marino Gavranić, Frano Didović, Elvis Hozić, Jerko Šeparović, Šime Josip Pedišić (80. min Tomislav Radaić), Mladen Bajamić, Nedjeljko Kaleb

klupa. Antoni Milina

trener: Igor Gudelj

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE

Raspored 3 HNL