Remi na ušću Cetine

2 - 2


Susret 21. kola (06.04.2013.) 3. Hnl Jug je odigran u Omišu, na igralištu Anđelko Marušić - Ferata. Na ušću Cetine gledatelji su vidjeli solidnu predstavu, začinjenu sa 4 pogotka u drugom dijelu. Dva nama važnija postignuta su u posljednih deset minuta.

Susret 21. kola (06.04.2013.) 3. Hnl Jug je odigran u Omišu, na igralištu Anđelko Marušić - Ferata. Na ušću Cetine gledatelji su vidjeli solidnu predstavu, začinjenu sa 4 pogotka u drugom dijelu. Dva nama važnija postignuta su u posljednih deset minuta.

 

Prvi dio utakmice je ostao bez pravih prilika, a igralo se tvrdo, po sredini terena, bez prevelikih oscilacija. Obje ekipe su se pokušale nametnuti i doći u priliku za postizanje pogotka, ali pravih stopostotnih u tom dijelu utakmice nije bilo. Oba vratara imala su tek po nekoliko intervencija, ali ništa za ozbiljno. Bila je to prava prvenstvena utakmica, gdje nitko nekim nesmotrenim potezom nije želio sebe dovesti u rezultatski minus.

 

Jedina izrazita razlika u prvom dijelu je bila to što je domaćin zaradio tri žuta kartona zbog preoštrih startova, dok su u drugom dijelu kartoni bili ravnomjerno raspoređeni sa po tri sa svake strane. Za Zmaja je najvažnije to što u sljedećem kolu pravo nastupa zbog tri opomene nemaju Andrej Škoro i Elvis Hozić.

 

Omiš je startom iz snova otvorio drugi dio i to prvo odličnom neiskorištenom prilikom minutu nakon što se krenulo sa centra. Farić je na ubačaj sa strane pucao neprecizno, točnije poslao je loptu paralelno sa linijom gola. Nedugo nakon toga, u 50. minuti kratko izveden korner Farića sa lijeve strane. Na rubu šesnaesterca Zmajeva obrana je zaboravila na najiskusnijeg igrača Juru Žilića i stasiti tridesetosmogodišnjak je prizemnim udarcem naciljao dalji kut nemoćnog Bencuna. Lopta je kroz gužvu završila u maloj mrežici. Veliki propust Zmajeve obrane, jer bez obzira na godine, Žilić je bio jedan od pokretača Omiša.

 

Nedugo nakon pogotka u 52. mintu Farić je izlazio iz šesnaesterca prema autu (na desnoj strani Zmajeve obrane), ali Lipotić ga je nekoliko centimetara od crte neopreznim startom sa leđa srušio i sudac je ispravno, bez razmišljanja dosudio najstrožu kaznu za domaćina. Siguran izvođač je bio Žilić i Zmaj je u roku od dvije minute ostao u velikom rezultatskom minusu.

 

Nedugo nakon drugog pogotka, točnije u 58. minuti Marenzi je zamjenio danas obrambeno indisponiranog Lipotića. U igru je ušao Vinko Nobilo i sa zalaganjem, a posebno bodrenjem i tjeranjem svojih suigrača Zmaj je iz minute u minutu djelavo sve bolje. No odnosi snaga se nisu promjenili u trenu, već je prije toga Omiš imao odličnu priliku da totalno dotuče Zmaja. Njihov napadač je sa desetak metara po sredini gola neometan uputio prizemni udarac. Lopta je prošla tik uz lijevu stativu.

 

Zmaj je napravio tri odlična i brza napada za Batistu sa lijeve Jelavićeve strane, međutim sva tri su neslavno završila. U jednoj je odlično skočio i pucao glavom, ali lopta je prošla tik uz dalju stativu. U drugoj je prilici natrčao na tri metra, ali nije uspio ugurati loptu u mrežu. već je spretniji bio obrambeni koji ga je pratio. Treći put je ponovno pucao glavom, ali ovaj put nije dobro zahvatio loptu i udarac je bio mlak.

 

U 78. minuti je Marenzi napravio treću zamjenu, umjesto Ante Prižmića ušao je Petar Franulović. Nešto prije u 66. minuti Deni Sardelić je zamjenio Andreja Škoru. Ubrzo su zamjena umornog Prižmića i taktičke rošade sa kojima je Nobilo otišao daleko u napad, Hozić probijao desni bok, te ostale zamjene pozicija donjeli ploda. U 80. minuti Nobilo je primo loptu, malo iza desnog ruba šesnaeaterca. Pucao je silovito u dalji kut i lopta je probila nemoćnog domaćeg vratara. Dašak optimizma za Zmaja, koji je sve više kontrolirao utakmicu. Osjetilo se već prije da su domaćini posustali, dok je Zmaj sa druge strane imao sve više i više poleta.

 

U 86. minuti Bačić je smireno ušao u šesnaesterac gostiju i namještao se na udarac. Sa leđa ga je srušio domaći igrač i glavnom sucu nije preostalo ništa drugo nego da po drugi puta pokaže na najstrožu kaznu. Loptu je uzeo Kaleb i rutinirao poentirao za 2-2. Do kraja je domaćin grčevito branio bod, a u debeloj sudačkoj nadoknadi Zmaj je napravio kontru. Sa centra je iza obrane u prazan prostor izbačen Jelavić, ali kod primanja lopte našeg igrača glavni sudac je poslao igrače na tuširanje i odsvirao kraj.

 

Na kraju realan rezultat danas u Omišu. Prvih 45. minuta podjednake igre, a potom je crna rupa Zmaja početkom drugog dijela ispravljena odličnom završnicom posljednih deset minuta.

 

21. kolo 3. HNL Jug, 06.04.2013.

Omiš, Igralište Anđelko Marušić - Ferata

NK Omiš - BŠK Zmaj 2-2 (0-0)

strijelci: 1-0 50. min Jure Žilić, 2-0 52. min Jure Žilić (11m), 2-1 80. min Vinko Nobilo, 2-2 86. min Nedjeljko Kaleb (11m)

 

NK Omiš: Božidar Baučić, Ante Kuvačić (59. min Leo Jakovečević), Marko Farić (53. min Marin Koštić), Luka Čagalj, Frane Pivčević, Dino Špaleta, Marko Vrkić (72. min Josip Turić), Toni Biuk, Ivan Šarić, Jure Žilić, Antonio Peković

klupa: Duje Vuković, Marin Knezović, Ferdinard Janković, Mateo Kolobarić

trener: Antonio Borić

 

BŠK Zmaj: Darijo Bencun, Drago Jelavić, Ivan Roso, Antonio Lipotić (58. min Vinko Nobilo), Ante Prižmić (78. min Petar Franulović), Andrej Škoro (66. min Deni Sardelić), Ivan Bačić, Elvis Hozić, Rafael Batista Dos Santos, Nedjeljko Kaleb

klupa: Vinko Šeparović, David Jurić, Ivan Tomić

trener: Armando Marenzi

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE

Raspored 3 HNL