Ništa od otočkog derbija, povijesni trenutak

Usmenim putem iz vodstva našeg saveza u Splitu dobili smo potvrdu da NK Hajduk 1932 iz Vele Luke neće nastupiti u Blatu, stoga neće biti ništa od otočkog derbija. Nećemo objašnjavati što sve znači ta utakmica i koje tenzije, odnosno uzbuđenja nosi, već ćemo pokušati objasniti pozadinu nastale situacije i zbog čega je NK Hajduk 1932 bio u mogućnosti da napravi ovaj potez. Jednom rečenicom ćemo remizirati daljne razglabanje, stoga ako nemate volje čitati ostatak članka, sljedeća rečenica će vam sve objasniti: "Lučani su se prepali !"

 

Da bi objasnili pozadinu svega ovog vratit ćemo se nekoliko godina unatrag i famozne izborne skupštine HNS-a. Nakon dvoboja Štimac - Marković i važećih - nevažećih glasova Previšića, odnosno Jurjevića naš savez se podjelio i ni do današnjeg dana se situacija nije promjenila. Stoga u Dubrovačkoj županiji postoji natjecanje koje održava Povjerenstvo, izabrano od HNS-a, a vodi ga povjerenik 3. HNL Jug Ante Plazibat i postoji natjecanje pod ingerencijom Županijskog nogometnog saveza (ŽNS), pod presjedavanjem Tonka Jurjevića.

Na svu sreću dok imamo trećoligaški status, pošteđeni smo posljedica ove podjele, stoga nas je ona tek okrznula.

 

Dakle prošlu godinu su se igrala dva kup natjecanja i BŠK Zmaj je u finalu poražen od dubrovačkog GOŠK-a, a NK Hajduk 1932 koji je započeo natjecanje pod ŽNS, osvojio je kup pod ingerencijom istog. Međutim samo je NK GOŠK nastavio daljnje natjecanje u Hrvatskom kupu, u jedinom natjecanju koje je priznato od HNS-a.

 

Ovu godinu je NK Hajduk 1932 također započeo natjecanje pod ŽNS, ali je nakon dva kola preko noći prešao u ligu pod organizacijom Povjerenstva pravdajući se sportskim razlozima i kvalitetom lige. Čak su i nakon polusezone osvojili titulu jesenskog prvaka u šest odigranih susreta i na stranicama otočkog sportskog portala MarcoPoloSport.net najavili kvalifikacije za 3 HNL Jug.

 

Nakon jesenskog dijela uobičajno je da se početkom proljeća krene sa županijskim kupom i na sastanku u Stonu odlučeni su parovi (PDF). Na sastanku su za istim stolom sjedili predstavnici Hajduka 1932, Zmaja i ostalih županijskih klubova. Tako su u prvom kolu izvučeni parovi (1) NK Omladinac - BŠK Zmaj i (2) NK Jadran - NK Hajduk 1932. Ždrijebom je odlučeno da je pobjednik prvog para (1) domaćin drugom paru (2). Nedugo nakon sastanka krenula su lobiranja Velolučana da se ne odigraju utakmice prvog kola, odnosno da Jadran i Omladinac odustanu, te da se stoga ponovno ždrijeba domaćin između Hajduka 1932 i Zmaja. Međutim mi smo odigrali utakmicu sa Omladincom, Jadran je odustao i otišao igrati kup pod ŽNS, a Velolučani su trebali doći igrati u Blato.

 

Dopisima sa raznim pomalo smješnim argumentima koji nepostoju u propzocijama kup natjecanja pokušali su oduzeti domaćinstvo Zmaju i premjestiti utakmicu u Velu Luku. Uglavnom kad su ispucali sve mogućnosti i trebali doći u Blato na odigravanje utakmice, jednostavno su po drugi puta u istoj sezoni promjenili savez, ali samo za kup natjecanje i otišli drugim putem. Naše mišljenje je da su se prepali susreta sa Zmajom i ostat će zapisano da su 2013. preko noći pobjegli od gostovanja u Blatu.

 

Zmaj nastavlja dalje natjecanje u jedinom od HNS-a priznatom županijskom kupu. U seriji smo od tri finala za redom, a od toga imamo dva trofeja. Stoga se i ovu godinu nadamo visokom plasmanu.

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE

Raspored 3 HNL