Zmajev dan!!!

3 - 3 (4 - 6, penali)


Najava završnice sezone naslovjena je 180 minuta. Prva polovica je odrađena u najboljem mogućem stilu, samo je trajalo malo duže. Krenulo se iz Blata (19.05.2010) i prvi problemi javili su se po polasku. Nikola Boroe nije bio u mogućnosti krenuti na putovanje. Petar Franulović zbog ozljede nosa također nije putovao i onda je na ulasku u Janjinu autobus stao. Zahvaljujući našem vozaču i vrataru Šeparoviću kvar je otklonjen i nakon prisilne pauze nastavilo se putovanje. Šeparović je danas bio čuvar Zmaja i Red Dragonsa.

 

Utakmica je zbog toga kasnila neko vrijeme i nakon zagrijavanja konačno je krenulo, željno iščekivano, finale. Trećoligaš Neretvanac je pritisnuo Zmaja i Zmaj mu je prividno prepustio situaciju na terenu. Discipliniranom obranom Zmaj je odoljevao napadima Opuzenaca i otvorio se veliki prostor za kontranapade. U napadačkom dijelu danas su veliki posao napravili Prižmić, Radičević i Sikima. Sva trojica su bili itekako ubitačni i brzim i okomitim napadima su lagano mjenjali tok utakmice. Sikima je nekoliko puta odlično proigrao. Prižmić je imao nekoliko bjegova. A Radičević je primio bezbroj visokih lopti, koje je slao lijevo i desno.

 

Iako su svi odigrali lavovski u sredini se ipak osjetio izostanak Boroa, tako da su igrači Neretvanca sa Zmajeve lijeve strane koristili prazan prostor i dolazili u opasne situacije. Denis Šeparović i posebno Ivan Surjan su ih dočekivali preblizu svojih vrata, ali su im zato odnjeli mnogo lopti i spriječili moguće prilike za postizanje pogotka. Kako je već opisano, Zmaj je brzim izlaskom iz svoje polovice radio problem obrani Neretvanca. I onda u 19. minuti. napad Zmaja. Radičević je primio loptu u šesnaestercu, ali ga ruši ombrambeni igrač. Za suca Hausvičku nije bilo dvojbe i jedanaesterac za Zmaja. Loptu uzima Sikima, jak udarac, golman rukom dotiče loptu, ali ona je ipak završila u golu. 1-0 za Zmaja.

 

Igra se nastavila i ubrzo, tj već u 24. minuti korner za Neretvanac.  Nakon odbijanca napadač spušta loptu igraču na drugoj stativi, koji vraća povratnu u sredinu i Zonjić lagano poentira za izjednačenje. Cijela obrana Zmaja je zastala tražeći zaleđe, a iz tribine je izgledalo da je igrač koji je vratio povratnu bio najmanje dva metra u nedozvoljenoj situaciji. Nakon pogotka Neretvanac je imao dobru priliku kad je Zonjić pucao glavom i drugu kad je Surjan odbio udarac u korner.

 

Sa druge strane nakon nekoliko brzih kontranapada Zmaja. U jednoj je prilici Radičević u šesnaestercu išao jedan na jedan. Pokušao je prebaciti igrača i u tome skoro i uspio, ali je ombrambeni ipak zahvatio loptu. Svi su Zmajevci tražili igranje rukom, ali novog jedanesterca nije bilo. Ubrzo je došlo poluvrijeme.

 

Drugo poluvrijeme Zmaj je krenuo furiozno. Razlika u ligama se totalno istopila i Zmaj je postao dominatna ekipa na terenu. Prižmić je u dva napada imao stopostotne prilile, kad je išao sam prema vrataru. Prva je bila izrazitija, nakon što je sa centra vukao loptu, ušao je u šesnaesterac i pokušao proći golmana, ali je on ovaj put bi uspješniji. Sikima je iz slobodnog uputio oštri centaršut tj. udarac i golman je krajnim naporom uz pomoć stative spasio gol. U jednoj prilici oštri centaršut sa lijeve strane i Zmajev napadač je na drugoj stativi stotinku zakasnio.

 

I konačno u 58. minuti najbolja akcija Zmaja. Nekoliko brzih pasova do Sikime, koji sa desna upućuje oštru loptu u šesnaesterac. Na nju natrčava Prižmić i oštro ju reže uz samu stativu. Golčina!!! Zasluženo, jer je na terenu postojala jedna ekipa. Međutim, kako ništa ovu sezonu nije bilo lako, tako je i Zmaj sam sebi zakomplicirao situaciju. Niti tri minute kasnije, slobodni udarac za Neretvanac. Ubačaj na drugu stativu. Lopta je dugo putovala, skoro u korner gdje ju glavom dočekuje Neretvančeva šestica i vraća u sredinu. Danijelu Kozini nije bilo teško da ponovno poravna rezultat, 2-2. U 67. minuti  visoki nabačaj Neretvanca. Tri ombrambena Zmaja i samo jedan napadač Neretvanca, međutim Frano Jeričević nesretno lobuje Šeparovića i ekstra golom, ali na suprotnu stranu, dovodi Neretvanca u vodstvo 3-2. Kako i mnogo puta ovu sezonu Zmaj ne prestaje igrati i u 76. minuti korner za Zmaja. Oštri ubačaj i Krešimir Franulović glavom poravnava na 3-3. Totalno zasluženo.

 

 

Zmaj je do kraja nastavio napadati i bilo je prigoda za još pogodaka. Najbolju je imao Ivan Bačić, kad je nakon dobre akcije promašio gol i pogodio sa strane. U 88. minuti Denis Šeparović je dobio drugi žuti i Zmaj je ostao sa desetoricom. Ubrzo je isteklo vrijeme i došli smo do ruleta jedanesteraca.

 

 

 

Prvi su pucali igrači Neretvanca. Prvi penal, jaki udarac u stranu, ali Vinko Šeparović vrhunskom paradom brani. Odlična obrana. Prvi penal za Zmaja. Prižmić puca jako, golman pada u drugu stranu, ali lopta ide preko gola. Drugi penal Neretvanac, udarac u sami kut, ali ne pogađa okvir gola. Za Zmaja puca Drušković, siguran, 1-0. Treći penal za Neretvanac, opet pored gola. Volarević za Zmaja, Siguran i 2-0. Zmaj ima sve u svojim rukama. Od dva penala, potrebno je jednog iskoristiti. Četvrti penal za Neretvanac i Denis Ključe je siguran. I onda loptu uzima Sikima. Smireni udarac i KUP JE NAŠ. Slavje Zmajevaca. Općem veselju pridružili su se i navijači Neretvanca, sa kojima smo pjevalii zajedno na tribini i sa kojima smo razmjenili majice i druge navijačke rekvizite. Nazad u Blato je krenula vesela ekipa i feštanje se sve do ranih jutarnjih sati.

 

ZMAJ: Vinko Šeparović, Ivan Surjan, Denis Šeparović, Frano Jeričević, Krešimir Franulović, Ante Volarević, Jovo Sikima, Vlaho Radičević, Ante Prižmić, Damir Drušković, Ivan Bačić (82. min Petar Sardelić)

Klupa: Đoni Bačić, Marko Šimunović, Denis Poša

 

Slika je preuzeta sa Dubrovačkog Vjesnika, fotograf: Admir Buljubašić / Cropix

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE

Raspored 3 HNL