Inventura (part 2)

Dupla kruna je sletjela u Blato i sad se okrećemo mogućim kvalifikacijama za treću ligu. Danas dolazi delegacija iz saveza i provjerit će uvjete koje Zmaj ima, ili nema za viši rang natjecanja. Prema dostupnim informacijama kvalifikacije bi startale ovu nedjelju, a igrale bi se u terminima srijeda-nedjelja. Osim Zmaja kvalifikacije su izborili Nk Mladost iz Prološca i Nk Polača iz Polače. Igra se mini liga, a raspored i ostale uvjete ćemo objaviti što prije.

 

 

Da se mi vratimo na inventuru ove sezone, gdje imamo "masu" podataka za hvaljenje. Nakon prošle godine, kad smo prvenstvo izgubili zadnje kolo na Lapadu, došla je ova sezona iz snova. Pod okriljem IV HNL Jug podskupina C krenuli smo u jesenski dio odličnim startom. Tri kola, tri pobjede i onda je došao prvi nerješeni rezultat u derbiju sa Dubrovnikom. Do kraja jeseni sakupili smo ukupno četiri nerješena rezultata i poraženi smo otišli iz Župe Dubrovačke. Pokazat će se kasnije da je to bio jedini poraz ovu sezonu. Međutim, četiri nerješena rezultata su nas na kraju jeseni odvojila 6 velikih bodova bodova od vodeće Croatie. Croatia je lidersku pozicija preuzela u 8. kolu od iznenađujućeg Orebića i prometnula se u glavnog favorita za prvo mjesto. Praktički je sve do zadnjeg kola držala prvo mjesto. Zmaj je bio prvi kroz doigravanje, ali samo zahvaljujući utakmici više, zbog rasporeda doigravanja.

 

Nakon 11. kola uslijedila je zimska stanka i struka je pripremila "pakleni" plan priprema. Vjerojatno smo prva ekipa koja je započela pripreme i one su odrađene najbolje što je bilo moguće. Zmaj je na proljeće "pucao" od force i u drugom poluvremenu su riješili sve važne utakmice. Posebno u gostima. Tako smo prvo u Lapadu u drugom poluvremenu srušili Dubrovnika 1-0 (0-0), nakon toga smo u Orebiću pregazili Orebić 4-0 (0-0), poslije smo se u Župi u posljednih pet minuta nakon 2-0 vratili i pobjedili 3-2 i na kraju smo u Gabrilama u drugom poluvremenu uzeli prvenstvo 2-0 (0-0). Tu možemo pribrojiti i kup utakmicu gdje smo drugo poluvrijeme pregazili Neretvanca, koji je spretno i sretno došao do ruleta jedanaesteraca. Međutim, tog popodneva Zmaj je bio bolji i pobjedom na penale donjeli smo kup u Blato.

 

Da smo zaslužili prvenstvo govori i sami pogled na tablicu. Imamo daleko najbolju gol razliku sa najviše postignutih i najmanje primljenih pogodaka. U prvenstvu smo na proljeće primili samo četiri pogotka i to tek početkom doigravanja za prvaka. Šeparović je vjerojatno porušio mnoge rekorde sa velikih 858 minuta bez primljenog pogotka.

 

Ovu sezonu donjeli smo mnogo bodova sa strane ,a posebno veselu pobjede u gostima protiv četvorke iz lige za prvaka i možda ne toliko iznenađujuća, koliko nama draga pobjeda protiv naših susjeda Hajduka iz Vele Luke, u kupu 5-1. Kad već spominjemo pobjede sa strane moramo čestitati našem suparniku Croatiji iz Gabrila, koja je također sakupila respektabilni niz pobjeda u gostima. Među ostalim tu su dvije pobjede u Orebiću, pobjeda i nerješeno na Lapadu i nerješeno u Blatu. Mi smo u Gabrilama ovu sezonu bili itekako dobri pa smo nerješili 1-1 i pobjedili 2-0.

 

Sve u svemu jedna duga i dobra sezona, začinjena velikim finalom u Gabrilama, kad su svi prisutni igrači i navijači osvjetlili obraz cijele naše lige. Spektakularnom utakmicom na najbolji način su začinili sezonu.

 

 

 

Na kraju jedna mala crtica o navijačima, iako oni zaslužuju mnogo više, jer su cijelu sezonu u ama baš svakoj utakmici pratili i bodrili svoje ljubimce. Jedno veliko hvala svim navijačima, kojih je svakim danom sve više i više.

 

 

 

Foto: Admir Buljubašić i Tonči Vlašić

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE

Raspored 3 HNL