Prvi poraz na proljeće !!!

4 - 0


Na put u Proložac krenuo je Zmaj sa zacementiranim prvim mjestom. Desetkovana ekipa bez kartoniranih Ivana Bačića, Ivana Surjana i Jove Sikime i ozljeđenih Petra Franulovića, Denisa Šeparovića, Nikole Boroa i vratara Vinka Šeparovića. Na gol je stao Đoni Bačič i ponovno dokazao da mu Mladost leži, ali negdje u pedesetosmoj minuti nakon neopreznog starta domaće jedanaestice Đoni je zbog puknuća arkade morao napustiti gol i utakmicu je nastavio Slobodan Obradović. koji je prije mjesec i pol dana operirao meniskus.

 

 

Mladost je ušla dominatno u utakmicu i od početka preuzela kontrolu. Napadi su se redali, a ispremješana ekipa Zmaja se grčevito branila. Đoni Bačić je u nekoliko intervencija odlično spasio gol Zmaja. Negdje oko 25 minute čudna odluka glavnog suca. Iako su u terenu bile dvije lopte, on je zbog zadržavanja igre Zmajevog vratara dosudio indirekt na deset metara. Međutim obrana Zmaja je lagano riješila i tu opasnu situaciju.

 

 

Prije toga u jednoj prilici fliper u Zmajevom šesnaestercu. U gužvi je upućeno nekoliko udaraca prema golu Zmaja. Bilo je tu obrane vratara, ombrambenog i stativa Mladosti, ali mreža je na kraju svega mirovala. Zmaj do tridesete minute nije uspio prijeći u napad i kad je Prižmić uspijevao pobjeći zaustavljan je profesionalnim faulovima, negdje oko 40 metara od gola. Iza tridesete kad je Zmaj uspio doći do daha vidjeli smo jednu i najbolju priliku Zmaja. Volarević je nakon odbijanca pucao sa vrha šesnaesterca u sami kut, ali domaći igrač je postavio glavu i u zadnji moment spasio čisti gol.

 

 

 

Nedugo nakon toga, točnije u 39 minuti, sa krila ubačaj u Zmajev šesnaesterac. Igrač koji je ubacio je vjerojatno bio sa loptom u autu, ali opet gužva. Udarac, Đoni brani, ali stoper Zmaja ne čisti, već Ivan Bilić natrčava na odbijeni udarac i Mladost vodi 1-0. Do poluvremena se rezultat nije mjenjao, a igralo se po sredini bez izrazitih prilika. Mladost bolja i zasluženo je išla na odomr sa pogotkom prednosti.

 

 

 

Drugo poluvrijeme je započelo u nešto mirnijem tonu. Igralo se po sredini i Zmaj je konačno nešto pokazao. Nije bilo prilika, ali izašli su iz grča koji ih je pratio u prvom dijelu. Mladost se također oslobodila pritiska i u 58. minuti dogodio se ključni moment utakmice. Mladostin igrač ušao je u šesnaesterac i Đoni Bačić je pokupio loptu, ali napadač je nastavio trku i neoprezno pogodio vratara u glavu. Pukla je arkada i najbolji Zmajev igrač je morao napustiti igru. Ušao je nedovoljno oporavljeni Obradović i nakon prvog izleta koljeno mu je zaklecalo. Nakon toga sve je bilo jednostavno za Mladost i osim 7 standarnih prvotimaca Zmaj je igrao i sa nespremnim vratarom. Mladost je tako sa dva pogotka Vlatka Šerlije u 67. i 72 minuti totalno riješila utakmicu i na kraju u 90 minuti Iva Bilić je sa svojim drugim pogotkom postavio konačan i visoki rezultat od 4-0.

 

 

 

Iako je bio visok poraz i prvi na proljeće, Zmaj je ostao prvi i ukupni POBJEDNIK dalmatinske IV lige, jer je prije ove utakmice imao nedostižnih 5 bodova ispred Mladosti, koja je sa ova tri boda dohvatila željeno 2 mjesto, koje također vodi u 3 HNL.

 

Čestitke svim igračima, upravi i vjernim navijačima na ispisanoj velikoj sezoni sa mnogo uspjeha i sama dva poraza.

 

ZMAJ: Đoni Bačić (58. min Slobodan Obradović), Marko Šimunović (65. min. Mario Milina), Josip Žaknić, Frano Jeričević, Krešimir Franulović, Ivan Tomić, Ante Volarević, Vlaho Radičević (74. min Marko Turudić), Ante Prižmić, Petar Sradelić, Damir Drušković

 

Klupa: Petar Franulović, Denis Poša, Perica Prižmić

 

Slike sa utakmice

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE

Raspored 3 HNL