Bačić ćićićići

2 - 1


Konačno smo dočekali i taj dan (srijeda, 16.06.2010). Kroz cijelo proljeće Zmaj nije doživio poraz, ali doma su uvijek ostali nedorečeni. Falila je ona zadnja glazura, utakmica za prave nogometne sladokusce. Dvije sezone nismo doživjeli domaći poraz i na proljeće su na Zlinjama pali Orebić, Dubrovnik, Mladost i ostala karavana iz IV HNL, ali  najbolje partije Zmajevci su pružili na gostujućim terenima. Tako su onima, koji nisu u mogućnosti pratiti Zmaja u gostima ostali dužni. A danas se okupilo više od 700 ljudi, sa cijelog otoka i šire.

 

 

 

 

U goste je došla Polača, prvak zadarsko-šibenskog dijela IV HNl - jug . Zmaj je nastupio bez kapetana Prižmića i na golu zamjenika kapetana Šeparovića. Kormilo je preuzeo Petar Franulović i velikom partijom uveo Zmaja u mirnu luku. Odigrao je kapetanski.

 

 

 

 

Zmaj je odlično ušao u utakmicu. Dominirali su u svakom aspektu nogometne igre. Pritisak i dominaciju nisu uspjeli naplatiti i u prvom poluvremenu su mreže mirovale. U jednoj prilici, Franulović je nakon ubačaja glavom pucao preko gola. Sikima je na dodavanje Radičevića, uputio dobar udarac, ali gostujući vratar brani. Radičević je imao priliku glavom, ali opet ništa. Sredina Zmaja sa dva radnika, Volarevićom i Boroeom je držala sve u svojim rukama. Ono što nisu uspjeli zaustaviti je obrana sa Franulovićima i Jeričevićom riješila bez većih problema.

 

 

Polača je igrala povučeno, ali je sa dva do tri poteza izlazila u kontra napade. Tako su u jednoj prilici išli 3 na 1, ali "1" tj. Damir Drušković je odlično pročitao igru i u zadnji čas presjekao dodavanje. Kako je utakmica odigrana u visokom ritmu, tako su i igrači Zmaja imali nekoliko pogrešaka, kad je Polača dolazila do daha i imala inicijativu. Spomenut ćemo Boroa, koji je servirao dvije odlične lopte za Polaču. Bllo je neugodno. Ali sa druge strane izborio je desetak lopti u izravnim duelima. Malo im je poklonjeno, ali znali su to iskoristiti i bili su opasni. Sve u svemu na odmor se išlo bez pogodaka i bio je to realan rezultat. Dominacija Zmaja, dobra obrana Polače i bez "onih pravih" sto postotnih prilika.

 

 

Drugo poluvrijeme nastavilo se u istom tonu. Zmaj je napadao, Polača koristila Zmajeve poklone. Ivan Bačić je preuzeo stvari u svoje ruke (noge) i nastavio je sa odličnim igrama, koje je pružio u zadnje vrijeme. U jednoj prilici oslobodio se na lijevoj strani i zakucao loptu pod gredu. Pomoćni je digao zastavicu i poništio pogodak, a Bačić je za ekstra potez dobio čestitku od gostujućih igrača. Poništeni pogodak ga je samo još više motivirao i ubacio je u brzinu više.

 

U 68. minuti dogodila se greška Zmajevog vratara Bačića. Nakon akcije Polača je izobrila korner i bio je to prvi pravi izlet u Zmajevu polovicu u drugom poluvremenu. Nakon kornera odbijena lopta i vezni Polače proigrava igrača na lijevom krilu. Visoki ubačaj u sredinu i Đoni Bačić je kratak u skoku, pa spušta loptu na glavu Ivice Banovića i hladni šok na Zlinjama. Polača vodi 1-0. Banović nije ni bio svjestan da je strijelac.

 

Slučajni prolaznik bi pomislio da Zmaj vodi jer su Red Dragonsi nakon vodstva Polače još više upregli glasnice i pjesma je odzvanjala Blatom. Danas bez pirotehnike su dokazali da i samo pjesma može uveličati dekor. Bili su za +5. Odsluhujući tribinu Petar Franulović je kapetanski poveo ekipu. Sa nekoliko izborenih lopti i prodora u gostujuću polovicu dominirao je terenom. Ivan Surjan je na lijevoj strani izvozao svoga čuvara. Poslao je centaršut i lisac Radičevič je na drugoj stativi glavom zakucao loptu u mrežu. Izjednačenje i euforija na tribinama. Bila je 77 minuta i tek što se smirilo ponovno je krenula akcija Zmaja. Ivan Bačić prima loptu u šesnaestercu. na desetak metara, malo lijevo. Topčina i lopta kroz nemoćnog golmana para mrežu. Totalni preokret. 2-1 za Zmaja, 79 minuta je.

 

 

Polača je totalno pala i do kraja nisu imali šansu za izjednačenje. Zmaj je igrao sa lakoćom i mogli su bez problema postići još koji pogodak. Spomenut ćemo još jednu priliku kod 0-0, kad je Petar Franulović sa par metara , nakon ubačaja pucao preko gola. Da je bio par centimetara viši bio bi to siguran pogodak.

 

 

 

Na kraju je cijela tribina pjesmom i aplauzom pozdravila Zmajevce i zahvalili im se za ovu veliku i povijesnu sezonu. Voli nas zadnje i odlučujuće kolo u gostima, ali ovaj put idemo sa guštom u Proložac, CILO MISTO SLAVI ŠAMPIONE !!!!

 

 

 

 

ZMAJ: Đoni Bačić, Ivan Surjan, Frano Jeričević, Krešimir Franulović, Petar Franulović, Nikola Boroe, Jovo Sikima (72. min Petar Sardelić), Vlaho Radičević (87. min Marko Šimunović), Ante Volarević, Damir Drušković, junak Ivan Bačić (90. min Denis Poša)

 

klupa: Slobodan Obradović, Ivan Tomić, Perica Prižmić (povratnik nakon operacije i višemjesečne stanke, neki dan je odradio prvi povratnički trening)

 

Ivan Bačić, Ivan Surjan i Jovo Sikima imaju tri žuta kartona pa ne konkuriraju za utakmicu sa Mladosti u srijedu 23.06.2010.

Ostale slike pregledajte u našoj galeriji slika.

Kratki video snimljen pred kraj utakmice koji zorno dočarava atmosferu.

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE

Raspored 3 HNL