Sokol nadigrao sam sebe

Jučer, 26.04.2009. u Blatu je pred oko 250 gledatelja odigrana utakmica 16. kola 1. ŽNL. U goste Zmaju došao je NK Sokol iz Dubravke, čvrsta ekipa koja je do ovog kola sakupila respektabilnih 25 bodova i u nekim kombinacijama imala minimalne šanse za osvajanje prvog mjesta. Zmaj je počeo agresivno, sa željom da osvoji sva tri boda i na taj način ostane u utrci za prvaka.


Prvih nekoliko minuta vidjeli smo dominaciju Zmaja, ali bez velikih prilika. Gosti su se dobro branili i orijentirali na kontranapade. Utakmica je praktički rješena u 13. minuti, kad je glavni sudac zbog vrijeđanja pokazao crveni karton gostujećem igraču Curiću. Nakon toga, gosti su se zbili u svoju polovicu i ostatak utakmice  postala je opsada njihovog gola.

 

Zmaj je krenuo u napad, ali iz nekoliko odličnih prilika ipak nismo vidjeli pogodak. Previše su se zbili u sredinu i pokušavali na taj način postići pogodak, a premalo su koristili krila i prazan prostor koji se stvorio s igračem više. Tako su često Drušković, Bačić i Prižmić ometali jedan drugoga i otimali sami sebi lopte, umjesto da rašire igru i iskoriste ubacivanja sa strane.  U nekoliko prilika istaknuo se mladi gostujući vratar.


Međutim, ovo je bio dan kad je Sokol sve sam napravio, a Zmaj je bio tu da odnese bodove. Tako je u 28. minuti gostujući igrač spustio loptu na jedanaesterac, gdje ju je, sam kao duh, primio Čepo, pogledao vratara i mirno poslao loptu u mrežu za 1-0. Minutu iza, Damir Drušković  s lijeve strane odlično je ušao u šesnaesterac, uputio oštru loptu u peterac, a gostujući igrač skrenuo ju je u vlastitu mrežu za 2-0, ujedno i konačni rezultat utakmice.

 

Do kraja poluvremena vidjeli smo još nekoliko prilika Zmaja, ali nepreciznost Zmajevih napadača i odlični vratar spriječili su da Sokol danas doživi debakl  na Zlinjama. Da napomenemo, trener Zmaja u 31. minuti uveo  je napadača umjesto obrambenog igrača. Dodatni napadač stvorio je još gužve u napadu i nismo vidjeli pretjeranu korisnost ovog poteza.

 

U drugom poluvremenu nastavila se opsada gostujućeg gola, ali osim velikog pritiska Zmaja i ponekog kraćeg izleta Sokola u Zmajevu polovicu, ništa vrijedno spomena nije se dogodilo.

 

Ono što je bilo najvrjednije na ovoj utakmici su  RED DRAGONSI, koji su opet cijelo vrijeme pjevali i nosili Zmajevce u pobjedu. Svoju vjernost potvrdili su kad su nakon završetka utakmice najvjerniji pola sata ostali na tribini i uz pjesmu i bubnjeve proslavili pobjedu i ponovni dolazak na prvo mjesto, dva kola prije kraja prvenstva.



O situaciji na tablici i napetom raspletu sezone moći ćete čitati uskoro

 

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE

Raspored 3 HNL