Najteži test pred Lapad

Jučerašnjom pobjedom nad Župom Dubrovačkom Zmaj je završio ovu godinu sa sto postotnim učinkom kod kuće. Nitko se ovu godinu nije naigrao na Zlinjama i nošeni fanatičnim navijačima Zmajevci su sve pripremili za veliko finale sezone, sljedeću Nedjelju na Lapadu u Dubrovniku. Utakmica je počela svečano. Kao kapetan, Zmaja je u ovu utakmicu poveo Goran Buškariol. Bila je ovo oproštajna utakmica našeg Gorota, koji je dugo godina parao suparničke mreže i donosio radost navijačima.

 

Tom prigodom predsjednik Zmaja Jerko Andrijić i predstavnik navijača Petar Sardelič uručili su mu prigodna priznanja i plakete, a sudac je nakon minute šutnje za prerano preminulog nogometnog sudca Dominikovića iz Metkovića dao znak za početak utakmice. Župa Dubrovačka je u prvim minutama pokazala da se nije došla braniti. Od prve minute krenuli su ofenzivno i sa željom da se kući vrate sa bodovima. Sa dva napadača pritisli su Zmajevu zadnju liniju i pokušali su dočekati grešku obrane.

 

U prvim minutama Zmaj se nije dobro snašao, bilo je nekoliko grešaka, ali onda je krenuo nezaustavljivi stroj. Prvo je Ivan Bačić odlično pucao sa ruba šesnaesterca, međutim golman je odličnom paradom, uz pomoć grede, spasio gol. Na odbijenu loptu prvi je natrčao Drušković, ali je sa par metara prebacio cijeli gol. Zmaj je nastavio pritiskati, a gosti su pokušavali iz kontre postići pogodak. 

 

Zmajevci su odlično kombinirali brzim pasevima po podu i nekoliko puta su uspjeli izigrati gostujuću obranu, ali nije bilo preciznosti. Jednom je nakon što je prvi dotrčao na odbijenu loptu Čepo prebacio gol, a drugi put je vratar bez problema obranio udarac Druškovića. Vidjeli smo još nekoliko manjih prilika Zmaja, ali pogotka nije bilo.

 

 

Sa druge strane gosti su koristeći centaršuteve i visinu svojih napadača unjeli blagu paniku da se danas nećemo radovati. Tako su nekoliko puta dobro ubacili i pucali, ali ni sa te strane nije bilo pogotka. Jednom je Obradović odlično obranio neugodan udarac iz polukontre gostiju. Bližilo se poluvreme, a utakmica je ušla u jednu žešću fazu, kad smo vidjeli nekoliko grubljih startova sa obje strane. I onda, u 40. min Ante Prižmić je iz slobodnog udarca prebacio cijelu obranu gostiju. Na drugoj stativi odlično je utrčao Nikola Boroe i u trku iz prve poslao loptu u mrežu za 1-0. Do kraja poluvremena Zmaj je pritisnuo goste, ali ništa se nije promjenilo.

 

U drugo poluvrijeme Zmaj je ušao sa stopostotnom prilikom Prižmića, kad je izbio sam pred vratara, ali ovaj ga je odlično pročitao i obranio udarac. Vidjeli smo nekoliko dobrih prilika Zmaja, posebice Druškovića, kad nije uspio dobro zahvatiti povratnu loptu na nekih 7-8 metara. Utakmica se još više zaoštrila, a navijači su na sve načine pokušali dignuti Zmajevce. U 70. minuti Perica Prižmić je ubacio odličnu loptu iz samog kornera, na nju je natrčao Petar Sardelić i glavom je zakucao u mrežu za 2-0. Nakon 2-0 Zmaj je stao i Župa je pomalo stjecala kontrolu na terenu. To je rezultiralo pogotkom, kad je nakon slobodnog udarca Krešimir Franulović skrenuo loptu u vlastiti gol za 2-1 i ponovno prisjećanje nekih neugodnih trenutaka kad smo svojim greškama gubili već upisane bodove. Bio je to 6 autogol ove sezone. 

 

 

Do kraja utakmice ostalo je nešto više od deset minuta. Vidjeli smo grčevitu borbu Zmaja i probuđenu Župu, ali rezultat se više nije mjenjao. Po završetku utakmice navijači su igrače obje ekipe ispratili dugim i zasluženim pljeskom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo session ekipe 2019/2020

04 Rujan 2019

Ekipa za sezonu 2019/2020

Raspored sezone 19/20

20 Kolovoz 2019

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2019/2020.   RASPORED SEZONE 2019/2020  

Polufinale žup. kupa

29 Travanj 2019

U srijedu, 01.05.2019. sa početkom u 16:30 igra se utakmica polufinala županijskog kupa između BŠK Zmaj i NK Jadr...

Raspored sezone 18/19

06 Kolovoz 2018

Na sljedećem linku možete pregledati raspored sezone 2018/2019.  RASPORED SEZONE

Raspored 3 HNL